foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Žitno pšeničné špičky

Kombinace žitné mouky s nakyslou chutí kefíru dává těmto dalamánkům vynikající chuť.

žitno-pšeničné špičky

Suroviny:

Omládek:
100 g vody
lžička medu
130 g hladké pšeničné mouky
2 lžičky sušeného droždí

Těsto:
140 g vody
100 g kefíru
1 polévková lžíce oleje
2 lžičky soli
1/4 lžičky drceného kmínu
260 g žitné chlebové mouky
110 g hladké pšeničné mouky

Nejprve zaděláme omládek, smísíme všechny suroviny a necháme ho asi hodinu pracovat. Pak přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Po vykynutí asi na dvojnásobek, rozdělíme těsto na 12 kousků a z nich uválíme válečky, které na konci mírně zašpičatíme. Dáme na plech kynout ještě asi na hodinu. Před pečením postříkáme vodou a 3 krát nařízneme. Pečeme nejprve 5 minut na 230°C a pak zmírníme na 180°C a dopečeme ještě 25 minut. Po upečení hned sundáme z plechu a necháme vychladnout.

A takto se povedly:
žitno-pšeničné špičky

zdroj: pekárnománie.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 119 hostů a žádný člen