foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Bramborový nákyp s masovými kuličkami

Tento recept na mě vyskočil na Pinterestu a je z ruského serveru s recepty. Jednoduchostí mě zaujal, tak jsme ho na sobě vyzkoušeli a myslím, že bude zařazen mezi ty oblíbené.
Bramborový nákyp

Suroviny na nákyp:
600 g brambor
1 větší mrkev
1 větší cibule
3 vejce
150 g zakysané smetany
3 lžíce mouky
2 jarní cibulky
sůl
pepř

Suroviny na masové kuličky:
600 g mletého masa, nejlépe směs vepřové a hovězí
1 vejce
2 lžíce ovesných vloček
4 stroužky česneku
100 ml smetany nebo mléka
1 jarní cibulka
sůl
pepř
další koření podle chuti

Brambory nastrouháme půlku na jemném a půlku na hrubém struhadle, mrkev a cibuli na jemném struhadle, přidáme další suroviny a promícháme. Pekáč vymažeme a vysypeme a nalijeme do něj připravenou bramborovou směs. Suroviny na masové kuličky promícháme a tvoříme kuličky, které klademe na povrch nákypu a jemně zatlačíme. Jednotlivé kuličky pokapeme lehce olejem a pečeme přiklopené 50 minut asi na 180°C. Pak odklopíme a pečeme dalších 10 minut.
Můžeme servírovat po kostičkách jako koláč.

A takto se povedl:
Bramborový nákyp

Návštěvníci

Právě přítomno: 56 hostů a žádný člen