Kombinace kynutého těsta s tvarohem je běžná, ale v tomto koláči je velká vrstva uprostřed jako v cheescaku.
Koblížky mám rád, jen mi trochu vadí, že jsou smažené a proto mi přidají takové těžké. Zkusil jsem tedy variantu pečenou v troubě bez oleje.
Začal jsem doma vyrábět kefír z kefírových zrn. Někdy se ale stane, že kefír nestačím zkonzumovat a nahromadí se mi. Tak ho tedy použiji do pečení.
Na podzim se hromadí padaná jablka, takže jsem hledal co s nimi. Narazil jsem na tento jednoduchý recept, který jsem ale místo do muffinový formy udělal do formy na biskupský chlebíček.
Lehké, voňavé a nadýchané rohlíky s tvarohovou náplní, které nejsou až zas tak moc sladké.
Koláč je vláčný a šťavnatý a jogurt lehce vyrovnává kyselost rebarbory.
Kombinace kakaa a angreštu je trochu netradiční, ale výsledná chuť je vynikající.
Jedna z mnoha variant známé buchty.
Tento recept na mě vyskočil na Pinterestu a je z ruského serveru s recepty. Jednoduchostí mě zaujal, tak jsme ho na sobě vyzkoušeli a myslím, že bude zařazen mezi ty oblíbené.
Vláčný a vlhký koláč na který můžete použít libovolné ovoce.