Začal jsem doma vyrábět kefír z kefírových zrn. Někdy se ale stane, že kefír nestačím zkonzumovat a nahromadí se mi. Tak ho tedy použiji do pečení.
Na podzim se hromadí padaná jablka, takže jsem hledal co s nimi. Narazil jsem na tento jednoduchý recept, který jsem ale místo do muffinový formy udělal do formy na biskupský chlebíček.
Lehké, voňavé a nadýchané rohlíky s tvarohovou náplní, které nejsou až zas tak moc sladké.
Koláč je vláčný a šťavnatý a jogurt lehce vyrovnává kyselost rebarbory.
Kombinace kakaa a angreštu je trochu netradiční, ale výsledná chuť je vynikající.
Jedna z mnoha variant známé buchty.
Tento recept na mě vyskočil na Pinterestu a je z ruského serveru s recepty. Jednoduchostí mě zaujal, tak jsme ho na sobě vyzkoušeli a myslím, že bude zařazen mezi ty oblíbené.
Vláčný a vlhký koláč na který můžete použít libovolné ovoce.
Lopaťák je to proto, že se tento typ koláčů sázel do pece lopatou. Na pohled je to jako tenká pizza se sladkou náplní a drobenkou. Použil jsem švestková povidla a je to vynikající. Jedná se o tradiční slovácký koláč.
Tento recept jsem našel na ruském serveru a zaujal mě především vzhled finálního výrobku. Původní recept byl s mákem, ale já jsem vyměnil náplň za ořechovou, což dalo buchtě výbornou chuť po opečených ořechách. Jen jsem nepochopil původní název, asi je to jako smotaný ubrousek.