Výhodou tohoto jídla je to, že se peče samo a že výsledek není tak mastný jako z pánve.
Jídlo je jednoduché na přípravu a ušpiní se při něm málo nádobí.
Recept je rychlý a jednoduchý, bez kynutí. Jen je třeba těsto nechat odpočinout, aby bylo pružné. Příště vyzkouším jinou náplň.
Chuťově recept připomíná františky, které prodávají u náv pekárně, ale tvar je jiný. Navíc je chuť vylepšena mandlemi. Těsto je pěkně pružné a dobře se s ním pracuje.
Tento recept na mě vyskočil při brouzdání internetem. Jednoduchost přípravy a surovin se mi zalíbila, takže pak už byl jen krůček k tomu, abychom se shodli na tom, že tohle bude na nedělní oběd.
Tento recept jsme vyzkoušeli hlavně proto, že jsme kdysi koupili těstovinovou rýži a pak jsme nevěděli, jak jí použít. Jídlo je snadné na přípravu a nevyžaduje stání u plotny. Klasická středomořská chuť s rajčaty a česnekem. Skořice to ale trochu obzvlášťňuje.
Tento salát se v originále nazývá Сельдь под шубой což je něco jako sleď v kožichu či pod kožichem. Chuť sledě s cibulí se zajímavě doplňuje s brambory, řepou a vejcem, vše je spojeno majonézou.
Tento recept byl původně do domácí pekárny, ale do malého pekačku, kdy se rychleji propeče, je taky dobrý.
Tento recept jsem našel na internetu a byl označený jako "báječný". Musím potvrdit, že koláč je opravdu báječný, i když jsem toto slovo do názvu nedal.
Recept, který vznikl postupním odladěním receptů z internetu. Je jednoduchý, rychlý a není úplně nutné dodržovat poměry, není nutné těsto hníst.