Opět další růžičky s tvarohem. Tyto jsou vlastně něco jako tvarohové šátečky, jen trochu vizuálně inovované.
Tyhle růžičky jsou výborné sladké jednohubky. Po tvarohu jsou vláčné a do zlatova upečené jsou lehce křupavé.
Chuť této buchty je podobná vánočce, ale do tohoto receptu nepatří vajíčko. Nekomu může název evokovat smažený vepřový řízek, který je rozklepaný do tenka, ale výsledkem tohoto receptu je sladký moučník a ne maso.
Po několika týdnech vánočního cukroví se mi zachtělo zase pro změnu něčeho klasického. Tu je kynutý makový závin. Maková náplň je s povidly, které mák spojí a nedrobí se a nevypadává z nakrájeného závinu.
Chuť tohoto cukroví hodně kakaová, skoro až nahořklá a marmeládou v důlku vzniká báječná kombinace.
Kombinace kakaa a vlašských ořechů se v tomto cukroví úžasně doplňuje.
Miluji klasická povidla na všechny způsoby. A když jsem viděl v televizi tento recept tak jsem prostě neodolal a musel jsem to vyzkoušet. A nelituji. Příště pečeme v větší dávky.
Kváskové pečení není jen o chlebu a kdo vyzkoušel i sladké pečení, musí mi dát za pravdu, že chuť s drožďovým receptem je lepší, jemnější, výraznější.
Tato kombinace surovin v receptu mi připadala neskutečná, proto jsem se rozhodl jí vyzkoušet. Nakonec musím potvrdit chválu v komentářích po článkem, ve kterém jsem našel recept.
Takovýhle koláč jsem měl vždycky u babičky v Ústí na prázdninách, jinde rebarboru neměli. A když jsem viděl rebarboru v Tescu, tak jsem neodolal.