Kváskový chléb, který lze upéct v domácí pekárně.
Po kváskových chlebech a kváskové vánočce mě začalo vrtat v hlavě, jak asi budou chutnat kváskové rohlíky. Zapátral jsem tedy na internetu v hromadě receptů a jeden vyzkoušel.
Dlouho jsem nevěřil, že může být takový rozdíl mezi kváskovou a drožďovou vánočkou a opravdu je.
Narazil jsem na internetu na trochu jiný recept vánočky. I když obsahuje jen jedno vajíčko a trochu másle a mohlo by se zdát, že je ošizená, vůbec tomu tak není a tvaroh dodává těstu vláčnost, přitom tam není cítit.
Lehký chléb se stopami vloček.
Jednoduchý recept do domácí pekárny.
Obyčejně se klade ovoce na těsto, které se nalije do pekáče. V tomto případě je to obráceně.
Tahle bageta má trochu chlebovou chuť. Vyzkoušel jsem si ale na ní postup vytvoření klasu.
Další vyzkoušený recept na kváskový chleba. Postupně kvásek zesílil a je vidět, že je nakonec schopen chleba pěkně nakynout.
Rohlíky jsou z 50% celozrnné a obsah lněných semínek jim dodává potřebné množství nenasycených mastných kyselin a minerálů.