Dobré pečivo, které nemusí mít zrovna tvar čtverečků, tak jako se to podařilo mě.
Byl jsem překvapený, jak je tento jednoduchý recept báječný. Trochu připomíná švýcarky, které kdysi prodávali u nás v pekárně, ale které již dneska nejsou to co bývaly. Chleba není potřeba porcovat, každý si utrhne své sousto. Jen má jednu nevýhodu - hrozně rychle ubývá.
Na internetu jsem narazil na báječný recept. Jedná se o kváskový chléb, nebo spíše bagetu, která má vnitřní střídku příjemně žvýkavou, ne takovou houbovitou, jako průmyslově vyráběné bagety.
Další variace kváskového chleba s jiným poměrem surovin.
Jelikož nám ve městě končí prodejna, kdy jsme selské rohlíky kupovali, podíval jsem se po internetu, zda je někde recept, abychom mohli doma nahradit výpadek.
Tento recept jsem našel na internetu ve skupině Pečeme Pecen. Zatím se vždy povedl.
Další z receptů na buchtu z cukety. Těsto je vlhčí a vláčné a dobře padá do žaludku :-)
Velmi zajímavá kombinace chutí společně s měkkým kynutým těstem.
Povidla miluji a této úpravě jsou jako náplň výborná.
Zase trochu jiná varianta perníku z domácí pekárny