Tvaroh dodává sušenkám vláčnost. Recept se skládá jen z několika základních ingrediencí. Těsto je vláčné a nelepí se.
Tento recept má tu výhodu, že když použiji bezlepkové ovesné vločky, tak mám celý koláč bezlepkový. A podle surovin, které jsou všechny zdravé, musí být celý koláč zdravý.
Hledal jsem recept na jednoduchý a rychlý makovec a náhodou jsem objevil tento, který je zároveň bezlepkový, takže jsme ho konzumovali celá rodina.
Kombinace kynutého těsta s tvarohem je běžná, ale v tomto koláči je velká vrstva uprostřed jako v cheescaku.
Koblížky mám rád, jen mi trochu vadí, že jsou smažené a proto mi přidají takové těžké. Zkusil jsem tedy variantu pečenou v troubě bez oleje.
Začal jsem doma vyrábět kefír z kefírových zrn. Někdy se ale stane, že kefír nestačím zkonzumovat a nahromadí se mi. Tak ho tedy použiji do pečení.
Na podzim se hromadí padaná jablka, takže jsem hledal co s nimi. Narazil jsem na tento jednoduchý recept, který jsem ale místo do muffinový formy udělal do formy na biskupský chlebíček.
Lehké, voňavé a nadýchané rohlíky s tvarohovou náplní, které nejsou až zas tak moc sladké.
Další varianta bezlepkových švýcarek, tato se mi zdá lepší.
Koláč je vláčný a šťavnatý a jogurt lehce vyrovnává kyselost rebarbory.
Klasické recepty
Bezlepkové recepty.