Kombinace kakaa a angreštu je trochu netradiční, ale výsledná chuť je vynikající.
Jedna z mnoha variant známé buchty.
Báječná kombinace citrónu se skořicí a chuť mandlové mouky dělá tento koláč nezapomenutelným.
Jidáše společně s mazancem nesmí na stole o velikonocích chybět. Proto děláme i bezlepkovou variantu.
Tento recept na mě vyskočil na Pinterestu a je z ruského serveru s recepty. Jednoduchostí mě zaujal, tak jsme ho na sobě vyzkoušeli a myslím, že bude zařazen mezi ty oblíbené.
Varianta tohoto výborného koláče pro bezlepkáře.
Vláčný a vlhký koláč na který můžete použít libovolné ovoce.
Lopaťák je to proto, že se tento typ koláčů sázel do pece lopatou. Na pohled je to jako tenká pizza se sladkou náplní a drobenkou. Použil jsem švestková povidla a je to vynikající. Jedná se o tradiční slovácký koláč.
Tento recept jsem našel na ruském serveru a zaujal mě především vzhled finálního výrobku. Původní recept byl s mákem, ale já jsem vyměnil náplň za ořechovou, což dalo buchtě výbornou chuť po opečených ořechách. Jen jsem nepochopil původní název, asi je to jako smotaný ubrousek.
Kombinace žitné mouky s nakyslou chutí kefíru dává těmto dalamánkům vynikající chuť.
Klasické recepty
Bezlepkové recepty.