Klasické makové koláče, které nejsou složité na přípravu. Jsou chutné a použité sádlo do těsta zachová koláč vláčný.
Bagety jsou lehounké, nejlépe čerstvé s oříškovou chutí po špaldě.
Perník umí upéct asi každý a recept je jednoduše k nalezení na zadní straně kypřícího prášku. Ale i tento obyčejný recept se dá vylepšit.
Mám rád recepty, kde jsou suroviny přesně dané na váhu. Když nám ale do práce přinesl podomní obchodník s knihami kuchařku Hrníčkové pečení, tak jsem neodolal a koupil jsem si ji. Tady je můj první pokus podle této kuchařky.
Tyto kaiserky jsou vláčné a vůni jim dodává sádlo, které se přidává do těsta.
Moučník má jemnou chuť, kterou mu dodává mascarpone. Stojí za vyzkoušení.
Není to úplně jako trdelník, ale je to moc dobrá sladkost, která je hotova bez velké práce.
Výhodou tohoto jídla je to, že se peče samo a že výsledek není tak mastný jako z pánve.
Jídlo je jednoduché na přípravu a ušpiní se při něm málo nádobí.
Recept je rychlý a jednoduchý, bez kynutí. Jen je třeba těsto nechat odpočinout, aby bylo pružné. Příště vyzkouším jinou náplň.
Klasické recepty
Bezlepkové recepty.