Chuťově recept připomíná františky, které prodávají u náv pekárně, ale tvar je jiný. Navíc je chuť vylepšena mandlemi. Těsto je pěkně pružné a dobře se s ním pracuje.
Tento recept na mě vyskočil při brouzdání internetem. Jednoduchost přípravy a surovin se mi zalíbila, takže pak už byl jen krůček k tomu, abychom se shodli na tom, že tohle bude na nedělní oběd.
Tento recept jsme vyzkoušeli hlavně proto, že jsme kdysi koupili těstovinovou rýži a pak jsme nevěděli, jak jí použít. Jídlo je snadné na přípravu a nevyžaduje stání u plotny. Klasická středomořská chuť s rajčaty a česnekem. Skořice to ale trochu obzvlášťňuje.
Tento salát se v originále nazývá Сельдь под шубой což je něco jako sleď v kožichu či pod kožichem. Chuť sledě s cibulí se zajímavě doplňuje s brambory, řepou a vejcem, vše je spojeno majonézou.
Tento recept byl původně do domácí pekárny, ale do malého pekačku, kdy se rychleji propeče, je taky dobrý.
Tento recept jsem našel na internetu a byl označený jako "báječný". Musím potvrdit, že koláč je opravdu báječný, i když jsem toto slovo do názvu nedal.
Recept, který vznikl postupním odladěním receptů z internetu. Je jednoduchý, rychlý a není úplně nutné dodržovat poměry, není nutné těsto hníst.
Opět další růžičky s tvarohem. Tyto jsou vlastně něco jako tvarohové šátečky, jen trochu vizuálně inovované.
Tyhle růžičky jsou výborné sladké jednohubky. Po tvarohu jsou vláčné a do zlatova upečené jsou lehce křupavé.
Chuť této buchty je podobná vánočce, ale do tohoto receptu nepatří vajíčko. Nekomu může název evokovat smažený vepřový řízek, který je rozklepaný do tenka, ale výsledkem tohoto receptu je sladký moučník a ne maso.
Klasické recepty
Bezlepkové recepty.