Po několika týdnech vánočního cukroví se mi zachtělo zase pro změnu něčeho klasického. Tu je kynutý makový závin. Maková náplň je s povidly, které mák spojí a nedrobí se a nevypadává z nakrájeného závinu.
Chuť tohoto cukroví hodně kakaová, skoro až nahořklá a marmeládou v důlku vzniká báječná kombinace.
Kombinace kakaa a vlašských ořechů se v tomto cukroví úžasně doplňuje.
Miluji klasická povidla na všechny způsoby. A když jsem viděl v televizi tento recept tak jsem prostě neodolal a musel jsem to vyzkoušet. A nelituji. Příště pečeme v větší dávky.
Nevím, proč všichni řeší problém, že jsou perníčky dlouho tvrdé nebo že brzo ztvrdnou. Tyto perníčky jsou měkké hned a po 3 týdnech pořád ještě neztvrdly.
Kváskové pečení není jen o chlebu a kdo vyzkoušel i sladké pečení, musí mi dát za pravdu, že chuť s drožďovým receptem je lepší, jemnější, výraznější.
Tato kombinace surovin v receptu mi připadala neskutečná, proto jsem se rozhodl jí vyzkoušet. Nakonec musím potvrdit chválu v komentářích po článkem, ve kterém jsem našel recept.
Kyselá chuť rybízu spojená se sladkou chutí opečené žmolenky je prostě báječná.
Když už jsem koupil tolik rebarbory, oloupal jí a nakrájel, co pak tedy s ní. Vyzkoušel jsem tedy bezlepkovou variantu koláče a ejhle, povedlo se.
Takovýhle koláč jsem měl vždycky u babičky v Ústí na prázdninách, jinde rebarboru neměli. A když jsem viděl rebarboru v Tescu, tak jsem neodolal.
Klasické recepty
Bezlepkové recepty.