Receptů na perník už mám několik vyzkoušených, ale tento mě stejně zaujal. A je opravdu dobrý.
Tento chleba měl být původně bochník,ale nakonec skončil ve formě. Chuťově je ale výborný a vydrží dlouho čerstvý a vláčný.
Tip na tento koláč jsem dostal od známé z Ruska. Našel jsem si tedy na internetu Цветаевский яблочняй пирог, porovnal několik receptů a pustil se do pokusu.
Roláda, která na první pohled není poznat, že je roláda. Ale dobrý je v jakémkoliv tvaru.
Varianta pečiva, které je odlišné od u nás oblíbených houstiček z Mantlera. Těsto je spíše chlebové a hezky vyběhne s velkými oky ve střídce.
Další způsob použití dýně na sladko. Tento recept lze použít jak v klasické tak i bezlepkové úpravě. Já jsem z něj nedělal bábovku, ale vylil jsem na plech.
Tento recept je bez nějakých větších změn použitelný jako bezlepkový i jako klasický. Záleží jen na piškotech, jaké použijete
Další varianta žitného chleba. Tentokrát není úplně celozrnný, ale je použita i žitná chlebová tmavá mouka. Recept jednoduchý - chuť báječná.
Tento recept je něco mezi povidly a zavařeninou. Jedná se o ruský recept a po prvním ochutnání jsem si ho oblíbil.
Nevíte co s jablky a ty už nejsou zrovna krásná? Nakrájejte je do dortu:
Klasické recepty
Bezlepkové recepty.