Recept, který vznikl postupním odladěním receptů z internetu. Je jednoduchý, rychlý a není úplně nutné dodržovat poměry, není nutné těsto hníst.
Opět další růžičky s tvarohem. Tyto jsou vlastně něco jako tvarohové šátečky, jen trochu vizuálně inovované.
Tyhle růžičky jsou výborné sladké jednohubky. Po tvarohu jsou vláčné a do zlatova upečené jsou lehce křupavé.
Při oslavách taťkových 71. narozenin se v taťkově hlavě zrodil nápad, vyfotit setak, jak jsme byli vyfoceny před 45 lety:
Chuť této buchty je podobná vánočce, ale do tohoto receptu nepatří vajíčko. Nekomu může název evokovat smažený vepřový řízek, který je rozklepaný do tenka, ale výsledkem tohoto receptu je sladký moučník a ne maso.
Po několika týdnech vánočního cukroví se mi zachtělo zase pro změnu něčeho klasického. Tu je kynutý makový závin. Maková náplň je s povidly, které mák spojí a nedrobí se a nevypadává z nakrájeného závinu.
Nevím, proč všichni řeší problém, že jsou perníčky dlouho tvrdé nebo že brzo ztvrdnou. Tyto perníčky jsou měkké hned a po 3 týdnech pořád ještě neztvrdly.
Miluji klasická povidla na všechny způsoby. A když jsem viděl v televizi tento recept tak jsem prostě neodolal a musel jsem to vyzkoušet. A nelituji. Příště pečeme v větší dávky.
Kombinace kakaa a vlašských ořechů se v tomto cukroví úžasně doplňuje.